The Voice 2012 - Majdnem biztos hogy Ők a mesterek


A The Voice műsorában a Mesterek közé csak olyan sikeres, hiteles előadóművész kerülhet, aki saját területének megkérdőjelezhetetlen színvonalú képviselője, és szakértelemmel képes ellátni a feladatait.
Az ősszel induló műsorban a tehetségek sorsáról, Malek Andrea, Molnár Ferenc "Caramel", Somló Tamás és Mező Misi négyes dönt. Az ítészek szerepét betöltő Mesterek nemcsak véleményt alkotnak, ennél is fontosabb, hogy a kiválasztás során saját csapatot állítanak fel az énekesekből, akiket mindvégig ők készítenek fel a megmérettetésekre. A párbaj adások alkalmával maguk döntenek a csapatukhoz tartozó versenyző továbbjutásáról, az élő showban pedig a nézők mellett rajtuk múlik, ki folytathatja a versenyt.
A műsor kezdeti szakaszában a Mesterek háttal ülnek az énekesnek, csak a hang alapján döntenek a továbbjutásról. Ha a Mesternek tetszik az énekes hangja, megnyom a széken egy gombot és a szék megfordul. Az az énekes, akire legalább egy Mester szavaz, automatikusan továbbjut, és az adott Mester csapatát fogja erősíteni. Akire több Mester is voksol, maga választja ki, hogy melyik Mester csapatához kíván csatlakozni.
Az élő műsorok alatt a versenyzők úgy mérettetnek meg egymással, hogy egy adásban csak két mentor versenyzői vesznek részt. A két mentor beosztása, azaz, hogy mely mentor csapata kinek a csapatával fog egy adásban szerepelni állandó párosítás lesz. Minden élő műsor végén négy ember sorsáról fognak dönteni, mind két adásban szereplő mentor egy embere megmenekül, míg a másik kiesik.
Ezt addig folytatják, míg mind a négy mentornak két darab versenyzője marad csak, ők vesznek részt a 8-as döntőben, ahol mindegyik mentor egy versenyzője (aki kevesebb összesített szavazattal (nézői + zsűri) rendelkezik) kiesik. A fennmaradt egy-egy versenyző vesz részt a négyes döntőben, a fináléban (ahol mind a négy mentor egy-egy, a legjobb emberével vesz részt).