The Voice Magyarország hangja - A műsor menetének a leírása

A The Voice – Magyarország hangja egy licencszerződésen alapuló zenei tehetségkutató műsor, amely a TV2 csatornáján lesz látható, várhatóan 2012 őszén. A műsor magyar verziója követi az eredeti holland The Voice of Holland című showműsorban alkalmazott szabályrendszert.
Vak válogatók.
A válogatók különlegessége, hogy a versenyzőnek háttal foglalnak helyet a zsűritagok, és csak akkor fordulnak meg, ha az aktuális versenyző hangja megtetszik nekik. Egy zsűritag megfordulása is elegendő, hogy valaki továbbjusson a válogatóról. A zsűritagok ülőhelye alatt ledfal található, ahol a külföldi verzióban az I want you (Akarlak) felirat található. Ez után a továbbjutott versenyző maga választja ki, hogy melyik zsűritag csoportjába szeretne kerülni. (Az X-faktorral ellentétben itt nincsenek kor, illetve tagszám szerinti csoportok. Az egyes zsűritagok jelentik a csoportokat.) Ha a versenyző éneklése közben csak egy zsűritag fordul meg, akkor automatikusan a megfordult mentor csoportjába kerül, ha többen, esetleg mind a négy ítész megfordul, akkor a versenyző maga választja ki, hogy mely mentor csoportjába szeretne kerülni. Egy mentorhoz maximum 10 fő kerülhet.
The Voice Magyarország hangja - Párbaj körökre bontva.
A párbaj körökhöz érve mindegyik mentornak megvan a maga 10 fős csapata. Viszont az élő műsorokba csak 5 fővel mehet egy-egy zsűritag és ezért van szükség a párbajra. A mentor maga osztja párba versenyzőit és saját maga dönt arról, mi legyen a párbajdal. A párbaj után a zsűritag maga dönti el, hogy kit juttat tovább az élő show-ba.
The Voice Magyarország hangja - Élő műsorai.
Az élő műsorok alatt a versenyzők úgy mérettetnek meg egymással, hogy egy adásban csak két mentor versenyzői vesznek részt. A két mentor beosztása, azaz, hogy mely mentor csapata kinek a csapatával fog egy adásban szerepelni állandó párosítás lesz. Minden élő műsor végén négy ember sorsáról fognak dönteni, mind két adásban szereplő mentor egy embere megmenekül, míg a másik kiesik. Ezt addig folytatják, míg mind a négy mentornak két darab versenyzője marad csak, ők vesznek részt a 8-as döntőben, ahol mindegyik mentor egy versenyzője (aki kevesebb összesített szavazattal (nézői + zsűri) rendelkezik) kiesik. A fennmaradt egy-egy versenyző vesz részt a négyes döntőben, a fináléban (ahol mind a négy mentor egy-egy, a legjobb emberével vesz részt).