The Voice Magyarország hangja - Huszonhét nyertese volt eddig a Voice-nak, a TV2 új show-jának


Egyesült Államo The Voice első évadját Javier Colon nyerte
 A TV2-nél már lehet jelentkezni a Megasztár utódjára, vagyis a The Voice - Magyarország hangja című tehetségkutatóra. A Hollandiából indult műsorformátumot eddig körülbelül negyven ország vette át, legutóbb éppen a szomszédos Szlovákia avatott nyertest. Nézze meg videóinkon, miről is van szó!
A TV2-n alig ért véget a Megasztár hatodik - és egyben talán utolsó - szériája, a csatorna máris várja az újabb énekeseket, akik ezúttal a The Voice - Magyarország hangja című műsorban mutatkozhatnak be. Bárki jelentkezhet, aki elmúlt tizenhat éves (pontosabban július 16-ig betölti a tizenhatot), és az sem kizáró ok, ha valakinek már jelentős énekesi, színpadi tapasztalata van.   
Ezúttal az sem számít, hogy kinek milyen a stílusa vagy a külseje: a kimagasló hangi adottság az egyetlen követelmény, hisz a műsor első, éles megmérettetésén a zsűritagok még csak nem is láthatják a jelentkezőket. A hazai könnyűzene ismert arcaiból álló "Mesterek" a meghallgatás alkalmával a színpadnak háttal ülve, csak az elhangzott dal alapján döntenek a továbbjutásról. Amennyiben az egyik Mesternek megtetszik az énekes hangja, megnyom egy gombot, és a forgószéke azonnal megfordul - ekkor látja csak meg a kiválasztott versenyzőt. A Mesterek aztán saját csapatot állítanak össze, melynek tagjait mindvégig ők készítik fel a megmérettetésekre.
Negyven ország, Tom Jones és Christina Aguilera a Mesterek között
A The Voice - The Voice of Holland címmel - 2010-ben indult Hollandiában, annak a John de Molnak az ötlete alapján, aki annak idején a Big Brother-t is kitalálta - és azonkívül még rengeteg, nemzetközileg is sikeres produkciót, többek között A rettegés foká-t és az Áll az alku-t. Ahogy arra számítani lehetett, új műsora is óriási siker lett, Hollandiában azóta már gyerekeknek szóló verziót is készítettek belőle. Az első The Voice-t egyébként egy tetoválóművész, Ben Saunders nyerte meg, aki egy külsejével tökéletesen ellentétes dalt adott elő, de már az első hanggal megnyert hármat a négy döntnök közül: A The Voice aztán hamar kinőtte Hollandiát, és az X-Factor komoly riválisává vált: már 2011-ben megvette több ország, elsőként az Egyesült Államok, utána pedig Ukrajna, Belgium, Lengyelország, Mexikó és Portugália. A sorozat a továbbiakban is folytatódott, mára körülbelül negyven országról tudni, hogy vetítette vagy tervezi vetíteni a The Voice-t. A különféle verziókban összesen huszonhét nyertest avattak eddig - a legutóbbit éppen Szlovákiában, amely Csehországgal közösen rendezte meg a versenyt. Itt egy fiatal szőke lány, Ivanna Bagová nyert, akit a hangja alapján az öreg rocker és a fiatal rapper egyaránt beválogatott - előbbi a széke megfordulása után rögtön nyugtázta is, hogy a lány külsőre is rendben van: Az öreg rocker egyébként nem más, mint Josef Vojtek, akinek Kabát nevű zenekara az egyik legnépszerűbb cseh banda, amely a 2007-es Eurovíziós Dalfesztiválon képviselte az országot. A Mesterek máshol is helyi hírességek, de előfordul, hogy világszerte ismert sztárok is elvállalják a szerepet: Nagy-Britanniában például Tom Jones, Ausztráliában Seal az egyik ítész, a németeknél pedig többek között a 99 Luftballons-zal ismertté vált Nena dönt a versenyzők sorsáról.  
A zsűrikérdést természetesen az amerikaiak sem aprózták el: náluk Christina Aguilera a húzónév, de a Mesterek között találjuk még a Maroon 5 énekesét, Adam Levine-t, a Gnars Barkleyval is kooperáló rappert, Cee Loo Greent és a country műfajában utazó Blake Sheltont. Úgy tűnik, a legtöbb helyen azt a módszert követik, hogy olyan zenészeket eresztenek össze, akik teljesen különböző területen működnek - ami persze logikus is, hisz egyrészt így nyílik a lehetőség a legtöbb vitára, másrészt, ha mindegyikük tehetségesnek mond egy versenyzőt, akkor az valószínűleg tényleg az is. Az Egyesült Államokban a The Voice első évadját egyébként Javier Colon (a fenti videón) nyerte, aki korábban Adam Levine-nel is dolgozott már együtt - talán nem véletlen, hogy a válogatón épp Levine biztatta leghevesebben a sokáig hezitáló Blake Sheltont. Itt a második szezonban is egy olyan énekes, Jermaine Paul vitte a pálmát, aki korábban szintén nem kevés tapasztalatot szerzett a zeneiparban, hisz egy ideig Alicia Keys és Mary J. Blidge háttérénekese is volt - így talán nálunk is terem babér olyan előadóknak, akik egyszer már befutottak.