The Voice Magyarország hangja - Ákossal egyezkedik a TV2.

Nem lesz könnyű dolga a TV2-nek Ákossal. Ákossal egyezkedik a TV2. A popikont a hírek szerint a Voice című tehetségkutató zsűrijébe csábítja a kereskedelmi csatorna, amelynek nincs könnyű dolga, mert az énekes kőkemény tárgyalópartner. Nagyvadra vadászik a TV2. A csatorna Ákost szeretné megszerezni az őszi évad legnagyobb dobásának szánt, Voice – Magyarország Hangja címû mûsor zsűrijébe.
A hírek szerint a tehetségkutató sikere létfontosságú a TV2 számára, ezért igyekszik a pop-ikont szerződtetni. Az énekes egy közeli munkatársa megerősítette, hogy már folynak a tárgyalások, s ezt asszisztense sem cáfolta, de Fiák Krisztina nem kívánt nyilatkozni.
A külföldön elképesztô sikerrel futó műsorban már csak azért is igazi művészekre van szükség, mert a „Mestereknek” élő adásban kell énekelniük, és nem tenne jót tekintélyüknek, ha egy amatőr leiskolázná őket.
Emellett a zsűritagoknak véleményt kell formálniuk, és fel kell készíteniük a jelölteket.
Ákos minden tekintetben jó választásnak tűnik, hívei istenként imádják, fellépéseire pillanatok alatt elkapkodják a jegyeket, számaival hatalmas tömegeket képes megmozgatni, tekintélyét pedig idén Kossuth-díj erősítette.
Úgy tudjuk, eddig valamennyi tehetségkutató szervezői megkeresték, de sosem vállalta a zsűritag szerepét. Egy őt jól ismerő médiaszakember szerint a TV2-nek nem lesz könnyű dolga, ha szerződtetni akarja. Ákos ugyanis kemény tárgyalópartner.
– Azon kevés művész közé tartozik, aki tisztában van az imázsával, és nem tesz olyat, ami arra káros lehet. Tudja, hogy nem neki van szüksége a kereskedelmi médiumokra, hanem azoknak rá.
Nincs rászorulva az általuk biztosított nyilvánosságra, ő egy spontán isten, ha eltörölnék a tévéket, ő akkor is Ákos maradna. Ahogy ismerem, csak akkor vállalna el egy ilyen műsort, ha a tévé garantálná, hogy azokon a területeken, amelyekre szerződik, maximálisan kontrollálhatja a dolgokat, és ha nagyon sokat fizetnek – mondta a szakember.
Úgy tudjuk, Ákos anyagilag nincs rászorulva a tévés szereplésre, mert például a Sziget Kft. több tízmillió forintot fizet azért, hogy fellépjen a Balaton Soundon, a Volton és a Szigeten.
– Még nem dőlt el, kik lesznek a Voice Mesterei. Több jelöltünk is van, ez most az egyezetések és tárgyalások ideje. Egy biztos: a Voice minden részletében a minőségről szól, így csak olyan művész kerülhet a Mesterek közé, aki saját területének megkérdőjelezhetetlen színvonalú és hitelességű képviselője – mondta Koltay Tamás, a TV2 szóvivője.
Háttal a színpadnak
A The Voice tehetségkutató két éve startolt Hollandiában, majd Nagy-Britanniát és Amerikát is meghódította. Lényege, hogy a zsűritagok egy forgó fotelben, a színpadnak háttal ülve, csak a jelölt hangja alapján döntenek.
Amennyiben valamelyik Mesternek tetszik, amit hall, megnyom egy gombot, és a színpad felé fordul. Ha egyetlen ítész fordul meg, övé a sztárjelölt menedzselésének és tanításának joga, ha többen, az énekes döntheti el, melyik híresség legyen a Mestere.
A külföldi változatokban olyan sztárok ültek a zsűriben, mint Christina Aguilera, Seal, Tom Jones, Adam Levine a Maroon 5 frontembere vagy Will.i.am, a Black Eyed Peas énekese.