THE VOICE Magyarország hanja - Újabb énekes tehetségkutatót indít a TV2

Közel 40 ország után Magyarországra is megérkezett a világ legújabb énekes tehetségkutató műsora, a Voice! A The Voice – Magyarország hangja című énekes tehetségkutató versenyre mától várja a jelentkezőket a TV2. A Voice 2010-ben indult Hollandiában, jelenleg ez a legújabb énekes tehetségkutató a világon. A holland premier után sosem látott népszerűséget szerzett, s csaknem 40 ország televíziós csatornája vásárolta meg a formátumot, a műsor 2011 legnépszerűbb televíziós formátumává vált.
 A The Voice a legjobbak versenye, a jók közül is csak a legjobbak kerülhetnek be a műsorba. Zenei előélettel már rendelkező, profi vagy éppen teljesen kezdő, ám kimagasló hangi adottságokkal rendelkező énekesek lépnek kamera elé. A kiválasztásnál nem a megjelenés számít, csak a hang! Az ítészek szerepét betöltő 4 Mester nemcsak véleményt alkotnak, ennél is fontosabb, hogy a kiválasztás során saját csapatot állítanak fel az énekesekből, akiket mindvégig ők készítenek fel a megmérettetésekre. A párbaj adások alkalmával maguk döntenek a csapatukhoz tartozó versenyző továbbjutásáról, az élő show-ban pedig a nézők mellett rajtuk múlik, ki folytathatja a versenyt. Csak olyan sikeres, hiteles előadóművész kerülhet a Mesterek közé, aki saját területének megkérdőjelezhetetlen színvonalú képviselője, és szakértelemmel képes ellátni a feladatait. A műsor első, éles megmérettetésén a Mesterek nem láthatják az énekeseket, háttal ülnek majd a színpadnak: a „Meghallgatás” alkalmával csak az elhangzott versenydal alapján döntenek a továbbjutásról. Ha az egyik Mesternek tetszik az énekes hangja, megnyom a széken egy gombot, a széke pedig megfordul. Ekkor látja meg az énekest. Az az énekes, akire legalább egy Mester szavaz, automatikusan továbbjut és az adott Mester csapatát fogja erősíteni. Akire több Mester is voksol, maga választja ki, hogy melyik Mester csapatához kíván csatlakozni.
A Mesterek ezután párbajozó feleket párosítanak össze a saját csapatukból. Céljuk, hogy a legjobbak közül is csak a legjobbak maradjanak versenyben. A versenyzők az élő show-kon küzdenek meg egymással. Minden Mesternek 3 énekese szerepel egy adásban, a 3 énekesből egyet a közönség, egyet pedig a Mester juttat tovább. Végül minden Mesternek csak a legjobb versenyzője juthat a fináléba. A négy énekes közül a győztes elnyeri a „Magyarország hangja” címet és egy lemezszerződést. 
A műsor minden részletét tekintve a minőségről szól. A versenyzők és a Mesterek összetétele mellett a műsor kiállítása is ezt tükrözi: grandiózus látványvilág, díszletek, kifogástalan hangminőség, élő háttérzenekar.
Jelentkezés: 
A tehetségkutatóba mától lehet jelentkezni. A TV2 olyan 16 évnél idősebb, tapasztalattal már rendelkező, akár profi vagy éppen teljesen kezdő, ám kimagasló hangi adottságokkal rendelkező énekesek jelentkezését várja a műsorba, akik biztosak abban, hogy a legjobbak között van a helyük.
 Jelentkezni a 06-30-30-30-400 alapdíjas telefonszámon lehet vagy írásban, a TV2 oldalán található online regisztrációs adatlap kitöltésével.