The Voice 2013 - Nem sok jót ígér Pál Dénesnek, hogy megváltoznak a szavazás szabályai a Voice-ban

Nem sok jót ígér az énekesnek, hogy megváltoznak a szavazás szabályai a Voice-ban. Nő a Mesterek befolyása az eredmény alakulására, márpedig a fiú ellenfele épp Mező Misi kedvence, Nika lesz. A lenyűgöző hangú, vérprofi popdíva vagy a különleges baritonnal megáldott közönségkedvenc jusson a döntőbe? Többek között ez lesz a ma esti Voice nagy kérdése. Összecsap ugyanis Mező Misi csapatának két nagy ásza, Veres Mónika és Pál Dénes. Hogy melyikük jut tovább, az most részben a Mester felelőssége lesz. Az általuk jobbnak tartott énekesnek ugyanis 60, a rosszabbnak 40 százalékot adnak. A közönség természetesen SMS-eivel felülbírálhatja Misi döntését, mert a szavazatokat összesítik majd a Mester által adott százalékokkal, így jön ki a végeredmény. A kevesebb százalékot kapó énekes azonban hendikeppel indul.
Úgy tűnik, Veres Mónika és Pál Dénes küzdelmét drámaian befolyásolja az új szavazási rend. Mező Misi ugyanis soha nem tagadta, hogy a lány feltétel nélküli rajongója. A Mester többször is említette, hogy szerinte Nikának mindenképpen a döntőben van a helye, vagyis óriási meglepetés lenne, ha nem a hajdani tinisztárnak adna 60 százalékot.
Dénes tehát alighanem jókora hátránnyal várja a közönségszavazatokat, igaz, sokak szerint ő a legnépszerűbb a nézők – közülük is elsősorban a hölgyek – körében. Vagyis ha az eddigi szabályok lennének érvényben, a bársonyos hangú fiú számára sétagalopp lenne az út a döntőig.
Mező Misi tisztában van megnövekedett felelősségével, és azt mondja, nem a közönség szájíze szerint fog dönteni. – Egész éjszaka nem aludtam, életem legszörnyűbb estéjére készülök – nyilatkozta a Borsnak Mező Misi az élő adás előtti próbán.
– Jelenleg a fejemben ezredszázadnyi különbség van Móni és Dénes között, a produkciójuk után ez az apró különbség is számít majd. Bármelyikük nyer, annak biztosan helye van a döntőben, mindketten fantasztikus munkát végeztek a műsor alatt. Büszke vagyok rájuk – mondja, majd szigorúan hozzáteszi.
– Annyi bizonyos, hogy engem nem érdekel, melyiküknek van több rajongója a Facebookon vagy akárhol. Jó, hogy nekünk is beleszólásunk van a végeredménybe, hiszen azért ülünk ebben a székben, hogy elsősorban szakmai döntést hozzunk. Tiszta lelkiismerettel szeretnék tükörbe nézni a ma esti adás után.