The Voice Magyarország hangja - Ákos megköszönte, nem lesz mester a TV2-n

Úgy tűnik, Kovács Ákosnak inába szállt a bátorsága, és a korábbi pletykák ellenére mégsem ő lesz a TV2 ősszel induló tehetségkutatójának egyik mestere. Saját bevallása szerint is attól tart, hogy a jelentkezők többsége leénekelné őt a verseny során, hiszen a Voice-ban nagyon fontos elem az, hogy a mesterek nem csupán ítélkeznek, de énekelnek is. Erről, ha szépen becsomagolva is, de a konkurencia egyik műsorában beszélt.
Elképzelhető, hogy később, amikor nem lesz ennyi dolgom, akkor belemegyek a zsűrizésbe, de idén biztosan nem. Az összes eddigi tehetségkutató versenyben sokkal jobb énekesek voltak, mint én vagyok. Nem kicsivel jobbak, hanem mérföldekkel. Egy nálam jobb hangokat felvonultató seregszemlén nem érzem úgy, hogy joggal lehetnék zsűritag - mondta az énekes a Fókuszban. Ákossal a TV2 valóban folytatott tárgyalásokat a Voice kapcsán.
Valóban felmerült a neve, mint a Voice egyik lehetséges mestere, azonban nélküle indítjuk az énekes tehetségkutatót. Elismerjük a munkásságát, ugyanakkor elfogadjuk, hogy nem érezné magát hitelesnek abban a szerepkörben, amelyben kizárólag a hang alapján kell értékelni a versenyzőket. A Voice-t többek között az különbözteti meg más csatornák tehetségkutatóitól, hogy mind a versenyzők, mind az ítészek kimagasló hangi adottságokkal rendelkeznek, amit a műsorban számos alkalommal, produkciókban is bizonyítanak. A Voice óriási sikerrel fut több országban, olyan kvalitású énekesekkel a mesterek között, mint Tom Jones, Seal vagy éppen Christina Aguilera - mondta Koltay Tamás, a TV2 szóvivője az Új Ásznak.