The Voice Magyarország hangja - Tapasztalt énekesek jelentkeztek a Voice-ba

Musicalszínészek és kisebb zenekarok frontemberei mérettették meg magukat az ősszel induló énekes tehetségkutató válogatásán. Még nem tudni, hogy kik lesznek a Mesterek, de már biztos, hogy nagyon nehéz dolguk lesz.
Kristálytisztán csengő énekhangok töltötték be csütörtök délelőtt a Hősök terét. A Műcsarnokban ugyanis már nagyban folyik a The Voice – Magyarország hangja című TV2-es énekes műsor válogatója. A jelentkezők a többi tehetségkutatóval ellentétben képzett dalnokok, így az előválogatást tartó énektanárok igen nehéz helyzetben voltak.
– Nem titok, hogy a válogatás előtt volt bennünk félelem, vajon vannak-e még a nagyközönség számára felfedezetlen énekesek ebben az országban – vetette fel Magyar Hajnal énekesnő, a Mora Lisa zenekar egykori frontembere. – Most már biztosan állíthatom, hogy igenis vannak, és nem is akármilyenek! Az álomszép környezetben megrendezett válogatáson a nézelődő újságírók számára egyértelművé vált, hogy a sorszámot viselő jelentkezők többsége nem az utcáról beesett, önjelölt próbálkozó, hanem musicalszínészek, kisebb zenekarok énekesei és több éve színpadon álló képzett dalnokok. Öröm volt hallgatni bemutatkozó számaikat.
– A The Voice Magyarország hangja nem arról szól, hogy tízezrek álljanak az ajtóban, és egymást letaposva komforttalan körülmények között futószalagon meghallgattassanak – mondta Ökrös Gergely, a TV2 kreatív vezetője. – Ez a műsor ott kezdődik, ahol a hasonló tehetségkutatók véget érnek, vagyis azokra épít, akik tudnak énekelni. Mi nem készítünk olyan műsorrészeket, ahol tehetségtelen próbálkozók tűnnek fel. A Mesterek elé kerülő 120-150 énekes közül kell majd kiválasztani Magyarország hangját. Előre szólok: a nézőknek is rendkívül nehéz dolguk lesz!
Exkluzív környezetben
A Műcsarnok lélegzetelállítóan szép termei adtak otthont a válogatónak. A jelentkezők így már az épületbe lépve ízelítőt kaphattak abból, milyen grandiózus műsorhoz csatlakozhatnak, ha elég szerencsések és kivételesen tehetségesek.
– Születésem óta Pesten lakom, de még sosem voltam itt – áradoztak többen is. A jelentkezők az éneklés után sem rohantak haza, inkább a társalgó elegáns bőrülésein töltötték a kivételes pillanatokat.