The Voice 2012 - Második párbaj

A Voice immár a második párbajhoz érkezett. Szép lassan kialakul azoknak a versenyzőknek a névsora, akik az élő adásokban küzdhetnek Magyarország hangja címért. A döntéshelyzetben a mestereknek ezúttal sem volt könnyű dolga, így drámai lépések követték egymást a stúdióban.
Perutek János és Weisz Viktor ahogyan az várható volt a párbaj alkalmával sem kímélték egymást. Somló versenyzői maximálisan teljesítették mesterük azon kérését, hogy ne csak színleljék a feszültséget a színpadon. Ez a kérés nem esett nehezükre, hiszen a verseny alkalmával talán közöttük alakultak ki a legnagyobb ellentétek, mely majdnem tettlegességig fajult a próbákon. A felkészülés egyik napján ugyanis János belekönyökölt Viktorba aki nagyon sérelmezte ezt és hangot is adott véleményének. A párbaj ennek megfelelően kiélezett hangulatban zajlott és a feszültség is tapintható volt a ringben. János és Viktor egy percre sem felejtették el, hogy csak egy maradhat. Perutek János elhatározta, hogy benne lesz az élő showban és nem is akart másra gondolni csak a győzelemre. A párbaj azonban másként alakult. Caramel szerint túl sok volt a show és rámutatott arra, hogy a kevesebb néha több ezért Viktorra szavazott. Malek Andi osztotta ezt a véleményt.Mező Misi bevallotta, hogy ismeri Viktort, bár nem ez döntött amellett, hogy Viktor mellett tette le a voksát. Neki Jánosból inkább az alázat hiányzott. Mesterük, Somló nem igazán talált kivetni valót az ítészek véleményében, így meghozta a döntését és az Embertelen dalból Viktort kiáltotta ki győztesként.
Gyurki Beatrix és Schweitzer Dóra párbaja hagyott némi kívánni valót maga után. A párbaj előtt már kiderült, hogy a lányok között pattanásig feszült a helyzet. Ehhez nagyban hozzájárult Beatrix viselkedése, aki finoman szólva többször került hisztérikus állapotba, jelentősen csökkentve ezzel a felkészülésre szánt időt. Mestere, Malek Andrea nem is hagyta szó nélkül az állandó önsajnálatot és kemény szavakkal intette fegyelemre versenyzőjét. Kerek perec kijelentette, hogy amennyiben nem kapja össze magát esélye sem lesz a továbbjutásra. A elkövetkező párbaj is sok kérdést hordozott magában. A felkészülés viszontagságai rá is nyomta bélyegét a produkcióra. Anastacia I’m Outta Love című slágere a hölgyek előadásában nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Caramel egyenesen értékelhetetlennek nevezte azt párbaj szempontból.Véleménye szerint ez az izgalom számára írható. Mező Misi Dórának szavazott bizalmat, ahogyan Somló is, de Malek sem döntött másként, így Schweitzer Dóra jutott az élő showba.
Kőhegyi Dávid és  Torzsa Gabit közös alternatív vonaluk kapcsolta össze mesterük szemében. A próbák alkalmával Gabi tűnt bizonytalanabbnak mivel nem érezte magáénak a dalt. Dávid igyekezett őt segíteni, ám közben nem hagyhatta figyelmen kívül, hogy mi is a verseny tétje. Gabi a koreográfia betanulása során is kisebb csődöt mondott, ezért is várta feszültebben Andi versenyzői ringbe lépését. A lány bizonytalansága Dávidot egyre inkább erősítette, ám Gabi is bízott abban, hogy egy hajszálnyival mégis jobban teljesít majd ellenfelétől a ringben. Caramel és Misi Dávidot részesítette előnyben, ám Somló Dávidot juttatta volna tovább a végsőt szót Malek Andi mondta ki, így Gabi lesz az aki az élő showban bizonyíthat.
Sudár Anita és Mohamed Fatima párbaja az est egyik leginkább várt összecsapása volt. A két kiváló énekes az elmúlt napok alatt nagyon jó barátságba kerültek, így egymást segítve készültek a nagy napra. Fatima biztos volt abban, hogy bárhogy alakulnak a dolgok mind a ketten nyertesei ennek a versenynek. Anita tudta, hogy Fatima fantasztikus énekes és érezte, hogy oda kell tennie magát, hiszen kettőjük között Caramelnek döntenie kell. A mesterek és a közönség állva ünnepelte az énekesnőket a lenyűgöző produkció után. Mező Misi Anita hangszínét emelte ki mégis Fatima nevét mondta. Malek Andi számára Fatima inkább sztáralkat és Somló is így látta ezt. A végső szó ezúttal Caramelnél volt és ez nem más volt, mint Fatima neve.
Gyöngyösi Tamás és Modor Miltiádész párbaja több értelemben is várakozásokkal teli volt. Tamás a versenyt megelőzően sem tagadta le múltját, így a versenytársak és a zsűri tagjai előtt is nyílt titok volt korábbi élete, mely nem volt balhéktól mentes. Tamás az ital és más káros szenvedélyek rabja is volt, mely Malek Andreában is kérdéseket vetett fel a jövőre vonatkozóan. Párbajellenfele Miltiádész mindezek ismeretében úgy nyilatkozott, hogy félti őt attól, hogy a nagy nyomás alatt újra azokhoz az anyagokhoz nyúl melyektől egy ideje már megszabadult. Miltiádászban azonban egyéb kérdések is felmerültek. Pontos magyarázatot azonban nem kapott arra, hogy hogyan kaphatta ő párbaj ellenfeléül Tamást, hiszen sem a stílusok sem pedig a hangszínük nem passzol egymáshoz, így a produkció végkimenetele is bizonytalan volt a próbák kezdetén. Tamás ösztönlénynek vallotta magát, így a sok instrukció megzavarta, de igyekezett túllépni ezen. Caramel Tamástól többet várt, ám Miltiádészt tartotta most erősebbnek. Malek a Tamástól való félelmére hivatkozva Miltiádészra szavazott. Somló szintén Tamás mellé állt, de végül Mező Misi Gyöngyösi Tamást juttatta tovább.
Henderson Dávid bámulatos atmoszférát teremtett a Voice stúdiójában a meghallgatás alkalmával a mesterek ennek megfelelően nagy elvárásokkal voltak a ringbe lépő versenyző iránt. Dávid felkészülése a párbajra azonban nem volt zökkenőmentes. Caramel versenyzője rendesen lebetegedett, így a próbák alkalmával sem tudott úgy együtt dolgozni partnerével ahogyan az elvárható lett volna a párbaj előtt. A lázzal és fájdalmakkal küzdő fiú csupa elismerő szót kapott a mesterektől. Burai Krisztiánnal vívott csatájában azonban igyekezett felülkerekedni minden fájdalmán mely láthatóan jól is sikerült neki. Ezt mutatta az is Caramel döntő szava mellett valamennyi zsűritag rá szavazott.