The Voice 2012 - Így könnyebb Magyarország hangjának lenni, Online meghallgatás

A TV2 szakítva a hagyományokkal Online meghallgatásra ad lehetőséget a “tehetségeknek”. Bárki feltöltheti videóját a The Voice weboldalára és fogadhatja a véleményeket, kritikákat.
Merőben új megközelítéssel támad a Magyarország hangja. Eddig csak a mentorok, zsűri vagy mesterek (nevezzük bárminek is a felkent megmondó embereket) mondhatták el véleményüket a produkciókról.
Az internet világa megfertőzte a tehetségkutatókat is. A The Voice weboldalára bárki feltöltheti otthon webkamerával és egy mikrofonnal elkészített felvételét. Az így feltöltött videót az oldal látogatói kommentálhatják és egy 10-es skálán értékelhetik is.
Az értékelést elvégzi a The Voice zsűrije is, az Ő adott pontszámuk is megjelenik egy-egy feltöltött videó mellett. Ez egy további lehetőség azoknak, akik bátortalanok elmenni egy meghallgatásra. A jelentkezők helyzete így egy kicsit könnyebbé vált, nincs meg az új környezet és a színpad nyomása. Mindezek mellett ugyanúgy találhatunk jó és gyéngébb teljesítményeket is a videók között. A TV2 hetente válogatást készít a leglátogatottabb videókról.