The Voice Magyarország hangja - Jól fizető állás kiadó: Külföldön is menő szerep a tehetségkutatós zsűritagság

De nem mindegy, hogy mennyiért! A napokban derült ki, hogy a The Voice című zenei tehetségkutatóhoz csatlakozik Mary J. Blige és Michael Bublé, és máris az is napvilágra került, hogy az American Idolban Mariah Carey-re fenik a fogukat.
A dívának a jelentések szerint nem kevesebbet, mint 17 millió dollárt ígértek évadonként, szemben Britney Spears fizetésével, aki „csak” 15 milliót keres majd az amerikai X-Factor egy-egy szezonjával. Miután múlt héten kiderült, két év közös munka után Steven Tyler és Jennifer Lopez is kiszáll az Idol-ból, Carey neve az elsők között volt, amelyek bekerültek a pletykák középpontjába. A szupersztár férje, Nick Cannon viszont akkor még azt nyilatkozta, nem biztos abban, hogy a műsor készítői képesek lesznek-e megfizetni az egész világon jól ismert énekesnő szerepeltetését.
 Nos, úgy látszik rosszul gondolta Cannon, mert általában ha egy sztár neve mellé a lehetséges fizetése is szóba kerül, ott rendszerint szerződés aláírására is sor kerül. Ez egyébként nem az első eset, hogy Carey neve felmerül az Idol kapcsán: a 2010-ben – amikor végül J.Lo-val szerződtek le – már találgatások folytak arról, hogy talán a díva lesz a 10. évad zsűrijének egyik tagja.
Ha pedig idén végre elvállalja a szerepet, még mindig ott a kérdés, hogy kik lesznek azok, akik helyet foglalnak mellette a zsűri panelban? Sokáig szó sem volt arról, hogy a 2002 óta egyedüliként kitartó Randy Jackson felállna a székéből, de a Us Weekly jelentése szerint a sztár fontolgatja, hogy a zsűriszékból a mentorok közé avanzsálna.
Önként és dalolva
S míg Nicki Minaj-tól Katy Perry-n át Adam Lambert-ig számos név felmerült a folytatást illetően, egyvalaki önmagától jelentkezett a show-ba: Aretha Franklin. A soul 70 éves királynője állítólag írt egy levelet a CNN-nek, amiben tiszteletét fejezi ki a műsor iránt, egyben leszögezi, hogy szívesen csatlakozna az Idol-hoz a 12. évadra. És állítólag arra is utal levelében, hogy nem jönne egyedül, hozná magával Patti LaBelle-t is. Adam Lambert egyébként azt nyilatkozta, hogy ha felkérnék a csatlakozásra, bizony igent mondana, mert az ő karrierje is az Idol-ból indult, és szívesen segítene a fiatal, feltörekvő énekeseknek hasonló sikerekre szert tenni, mint neki is megadatott. Hazánkban az X-Faktor következő szériájának zsűrije már összeállt – marad a biztos nézetséget jelentő Keresztes Ildikó, Nagy Feró, Malek Miklós és Geszti Péter összeállítás -, de a hamarosan induló Voice szereposztása még ismeretlen.

The Voice Magyarország hangja - A The Voice véget vet a Bikicsunáj-érának?

Most nem a szépen éneklő villamosvezető lesz a főszereplő, és elő nem fordulhat olyan ítészi vélemény, hogy „hamis volt, de”. Az öngyilkos kapkodás szóba sem jöhet.
Bár az utolsó Megasztár Radics Gigivel visszahozott valamit a kezdetek sikeréből, de indokolt pihentetni a formátumot, és új irányba vinni az énekes tehetségkutatást. A The Voice Magyarország hangja  kiválóan alkalmas erre: a milliméterre beszabályozott holland licenc csekély teret ad az öngyilkos kapkodásnak. A casting megtekintése után bizakodó a hangulat.
A Műcsarnokban vasárnap véget ért többkörös meghallgatások egy újfajta tehetségkutató versenyt készítenek elő. A The Voice Magyarország hangja deklarált célja, hogy hangokat keressen: a versenyzőknek a műsorban először háttal ülnek majd a Mesterek, és kizárólag az alapján választanak maguknak énekest, amit hallanak.
Ennek fontos következménye van: a külföldi mutációkban eddig csak jó, nagyon jó és kiváló produkciókat hallhattunk. Itt nincs poénból, nézettségnövelő szándékkal képernyőre engedett Bikicsunáj, nincs hangban és önértékelésben egyaránt fals, mozgó céltáblák sora. Bár minden tehetségkutató előkészítésekor komoly előszűrés van, ezért a bénák és bohócok eddig sem véletlen szivárogtak a zsűri elé. Tudatos szerkesztői döntés, hogy beterelik őket a színpadra – és ez egyáltalán nem magyar specialitás.
A Voice esetében azonban végre a jó, a tehetséges hangok direkt castingja kap hangsúlyt – maga a külföldi formátum írja elő, hogy ne bízzák a véletlenre, beesik-e az ajtón elegendő képzett és tehetséges énekes. Egyedileg kérik fel az erre alkalmasnak gondolt, már énekesként működő, de még (vagy már) nem első soros előadókat a szereplésre.
A készítők eddig 3-400 jelöltet kerestek meg. Van persze most is lehetőség az utcáról beesni, vagy épp az interneten „próbaéneklést” tartani, ahol a kapott visszajelzés alapján kerülhet valaki az élő meghallgatásra. Jellemzően azonban azoknak áll a zászló, akik eddig sem csak a hajszárítóba énekeltek, hanem képzett és gyakorlott előadók.
Az igazi kérdés az, hogy sikerül-e egy fontos gátat átszakítani, a „nem járunk tehetségkutatókba”-elvet felülírni. Van ugyanis egy ilyen kimondott álláspontja az „igazi” zenészeknek; „nem bohóckodok, nekem a Bochkor Gábor ne mondja meg, hogyan énekeljek”. A meggyőzés egyik legfontosabb eszköze, egyúttal pedig a műsor sikerének, hitelességének a kulcsa a Mesterek személye lesz. Itt még nagy a titkolózás, és tényleg nagyot kell robbantani: csak aktív, vitán felül elismert, sikeres, minőségi előadókat kell a négy forgós székbe beültetni.
A magyar megfelelőket Seal, Tom Jones, will.i.am, Adam Levine, Christina Aguilera vagy Cee Lo Green helyén. Ebből talán tucatnyi áll itthon rendelkezésünkre; a fesztiválok főműsoridős, nagyszínpados előadói, illetve a Petőfi Csarnokot megtölteni képes énekesek alkalmasak erre.
A másik, versenyzőket csábító lehetőség, hogy itt mindenki „stílben maradhat”.
A rocker csak rockszámokat fog énekelni, alanyi Caramelek annyit hajlítgathatnak, amennyit nem szégyellnek, Fekete Dávid nyomdokain pedig jöhetnek sorban a musical-rajongók (attól mentsen meg minket a sors). Ez persze plusz feladat a castingon: a leendő Mestereknek kompatibilisnek kell lenni a versenyzőkkel – nem látom magam előtt a kiváló koloratúrszoprán Miklósa Erikát, amint a Johnny a mocsokban című Tankcsapda-számot gyakorolja a tanítványával. Pedig tényleg kéne a rock: a kereskedelmi csatornákon a közelmúlt tehetségkutatóiba már annyira nem jutott tesztoszteron, hogy ahhoz képest még Vass Virág Vulévu című romantikus regénye is Motörhead.
A helyszíni castingon az ilyenkor szokásos adminisztráció után először beszélgetni ültetik le a jelölteket, két-két kérdező méri fel, milyen a zenei előélete, a fazonja, milyen interakciókra képes (és nyilván mekkora a „sztorija”). Az egyik ilyen interjúztató páros elmondása szerint érte már őket meglepetés, amikor viszonylag ismert arc ült le eléjük, a Voice jelentette második esélyért jelentkezve.
És igen, azt is elmondták, hogy számítsunk musical-színészekre is, meg sokadjára próbálkozókra. A Megasztár 4 bronzérmese, Lakatos Krisztián is nekifut újra, hm, fura. Jönnek az újra és újra elindulók is, mint a kerekesszékes Borsy Ádám. A váróban pedig komplett roma családok is ülnek - alkalmasint megérne egy külön cikket a két csatorna viszonya a roma celebekhez, kábé a Győzike vs. Caramel összevetésben, de most ez itt nem fér el.
Ellenben a jelentkezők az alagsori válogatón annál inkább. Nincsenek tömegjelenetek, ami indokolt is: egy-két igazi jó hang juthat ezer szereplésmániásra, és itt most az előbbieket keresik.
A beszélgetés után énekeltetés következik, itt már látni, hogy mit jelent az, hogy a Tv2 tíz éve építgeti a tehetségkutatói profilját, a Kifutótól a Megasztáron át a Voice közelgő debütálásáig: rengeteg az ismerős arc az asztal mindkét oldalán. Az énektudást többek között a Megasztár harmadik évadjának vigaszágasa, Heincz Gábor, illetve a szintén a Tv2-n futott Popsztárok című tehetségkutató nyertes csapatából, a rövid életű Sugar&Spice együttesből induló, ma már énektanárként dolgozó, szupertehetséges Molnár Márta méri le.
Ennek a körnek az a célja, hogy 120-ra szűkítsék a bennmaradók számát, akikkel már komolyabban is foglalkozni lehet. Az élő adásokra már a vak meghallgatással, majd az egy-egy Mester csapatán belül lefolytatott párbajokkal tizedelt döntősök érkeznek.

Mitől éri meg majd nézni a műsort? Ha követik a licencet, akkor itt profi (félprofi) előadók valódi zenei produkciókkal állnak elő. Talán nem a szokásos tehetségkutatós repertoár jön (a New York, New York meg a Most múlik pontosan, illetve abból a három musicalből az a négy dal, ezektől már sikítok, annyira unom). Lesz zenei élmény, nem csak valóságshow, és nem is szépségverseny – a brit verzióban ilyen párbajok voltak.
Aki már tíz éve nyomja falunapokon, klubokban, nyári fesztiválok kisebb színpadán, az nem fog lélekben úgy összecsúnyulni, mint a reflektorfénnyel hirtelen agyonsütött kamaszok. Ha pedig a Mesterek tényleg a szakma mesterei lesznek, akkor a példaképeken ejtett folton is lehet fehéríteni (csak engem zavar a bőgést agresszióval átmenet nélkül kombináló Keresztes Ildikó az X-Faktorban?), másrészt meg nem hangozhat el többé olyan mondat, hogy „hamis volt, de...”.
Nincs de! Focimeccsen sincs olyan, hogy „vesztettünk öt góllal, de...” (oké, a magyar válogatott mindenkori edzője ilyeneket szokott mondani, de hát meg is látszik).
Azt még nem tudni, hogy ki lesz a műsorvezető, de a szaladgálós riporter és a kísérőműsor vezetője (nyilván valamelyik Tv2-s kiscsatornán) egy fiatal színész, Bányai Miklós, aki a válogatón készített mini-interjúival azt máris bebizonyította, hogy nem csak borzalmasan irritáló módon lehet művelni ezt a műfajt. Tilla óta a legjobb találmánya lehet a csatornának.
Ma tehát úgy látszik, ezt tudja majd a Voice. Zenében, hitelességben, minőségben bőven fölötte lehet a mai sztenderdeknek, nézettségben pedig méltó kihívó az X-Faktor felé. Legalábbis ez a szabásminta, az majd az első adások után derül ki, milyen anyagból dolgoznak.


The Voice TV2 - Nem csak szlogen, hogy a hang számít - válogat a The Voice

A TV2 mintegy kétezer embert hívott be új tehetségkutatója, a The Voice - Magyarország hangja meghallgatásaira, amelyek már javában zajlanak is a Műcsarnokban. Ezúttal nincsenek énekelni nem tudók, a mezőny azonban így is színes: tizenéves diáklánytól ötvenes rockénekesig terjed a skála, és sok az ismerős arc is, akivel már találkozhattunk más tehetségkutatóban. A helyszínen jártunk, nézze meg galériánkat is!
Aki unja már, hogy a tehetségkutató műsorok első három adása tele van fülsértő produkciókkal, annak a Voice biztosan tetszeni fog: itt ugyanis nem lesznek világraszóló bénázások, a műsor biztosan nem termel ki olyan önjelölt sztárokat, akiket már kinevetni is kínos. Helyettük rengeteg tehetség tűnik majd fel, köszönhetően a produkciós csapatnak, amely - amellett, hogy fogadta és megszűrte a jelentkezőket - nyolc-tízhetes direkt castingot is tartott, vagyis maga is szép számmal hívott meg olyan énekeseket, akiket figyelemre méltónak gondolt.
"Nem csak szlogen, hogy a hang számít" - mondta az [origo]-nak Ökrös Gergely, a TV2 kreatív vezetője, utalva arra, hogy valóban csak olyanok kerülhetnek be a műsorba, akiknek átlagon felüli az énekhangjuk. "Olyan énekeseket keresünk, akik kiforrott karakterek. Itt nem kell a versenyzőknek minden héten más műfajban kipróbálniuk magukat: ha az illetőnek épp a rock áll jól, akkor ezen a területen próbáljuk őt fejleszteni" - tette hozzá. A zsűritagként és tanácsadóként, felkészítőként is funkcionáló Mesterek kilétét még nem fedte fel a csatorna, azt azonban már lehet tudni, hogy a produkció zenei vezetője a számos magyar slágert jegyző Szabó Zé lesz. Az énektanárok csapatát többek között Magyar Hajni és Heincz Gábor Biga is erősíti, akik közül az utóbbi a magyar eurovíziós válogatón a legjobb négybe is bekerült.
A jelentkezők - a regisztráció és a fotózás után - a Műcsarnok alagsorában gyülekeznek, arra várva, hogy behívják őket a meghallgatásra. Valaki a gitárján gyakorol, egy lány törökülésben, fülhallgatóval a fülében énekel, egy másik pedig épp azt újságolja a barátnőinek, hogy "a női mosdóban hat csaj hat különböző stílusban nyomja a tükör előtt". Egyszóval a hasonló castingokon szokásos kép fogad minket, leszámítva, hogy korántsem akkora a tömeg, mint másutt - nem azért, mintha nem lenne elég versenyző, hanem mert a szervezők úgy voltak vele, hogy inkább több időt szánnak az egészre, komfortos körülményeket teremtenek a jelentkezőknek, és figyelnek rá, hogy ne legyen túl nagy a tolongás.
Valami rockosabb jobban állna neked
A válogató során négy produkciónak vagyunk tanúi: elsőként a narancssárga ingben feszítő, ötvenkét éves Sándor mutatkozik be, aki - Demjén Ferenc Hiányzol című dalát adva elő - elsőre egy jobb vendéglátós zenész (vagy egy kevésbé sármos sanzonénekes) benyomását kelti. Aztán Alan Jackson Remember When című számával rukkol elő, és a kis countrys beütés jobban is áll neki, bár finoman jelzi az előválogatóknak, hogy ő inkább rock'n'roll énekes. Az [origo]-nak azt is elárulja, minimum harminc éve van a pályán, Megasztár-ba, X-Faktor-ba is jelentkezett már: "Amit lehetett, most is megtettem, de sosem tudhatom, hogy döntenek" - mondja rezignáltan. A huszonkét éves Bianka Whitney Houstonnal próbálkozik, de az egyik szakértő szerint túlságosan is klasszikus modorban, kvázi operabetétként énekli a dalt: "Csak a fejregisztert használod" - mondja a lánynak, mi pedig csak reméljük, hogy a versenyző érti is, mire vonatkozott ez a kiszólás. Utána a kerekesszékes Ádám következik, akit az első Csillag születik-ben és az ötödik Megasztár-ban is láthattunk már: lenyűgöző vitalitással ad elő egy Stevie Wonder-számot, de a szakmai stáb ezt nem eszi meg, újabb dalt kér, más stílusban. "Szerintem valami rockosabb jobban állna neked" - mondja a fiúnak az egyik válogató, mire az a Vén Európá-ba kezd bele. "Valóban jobban áll" - hangzik az ítélet - "már csak az enyhe beszédhibádon kellene javítani." Az Ádámot követő fiatal, szemüveges lány, Renáta is volt már két Megasztár-ban (a negyedikben és a hatodikban), sőt mindkétszer be is jutott a százhúszas mezőnybe - a Voice-ra már úgy kereste meg a produkciós stáb. Rihannát énekel, nagyon jól, de a jelen lévő énektanárnak van egy olyan gyanúja, hogy zenei kíséret nélkül már nem menne ugyanígy. Szerinte ez be is igazolódik - egy sor után -, Renáta azonban másként látja: "Bezavart egy kicsit, hogy az a cappellánál olyan hirtelen leállítottak, de összességében nagyon jól sikerült szerintem a meghallgatás, sokkal jobban énekeltem, mint otthon szoktam" - mondja az [origo]-nak. A versenyzőket két-három hét múlva értesítik e-mailben, addigra talán az is kiderül, hogy kik lesznek a Mesterek. A most zajló válogatók eredményét ősszel láthatják a tévénézők.

The Voice Magyarország hangja - Friss arccal erősítené új tehetségkutatóját a TV2

Frissít a TV2, az eddig színészként ismert Bányai Mikósra bízta a The Voice - Magyarország hangja riporteri feladatait. A huszonhét éves Bányai Miklós lesz a TV2-n hamarosan induló énekes tehetségkutató műsor, a Voice riportere: a műsorvezetők mellett feltűnik az élő adásokban is, ő vezeti az ezekkel egy időben futó online közvetítést, valamint házigazdája lesz a Voice televíziós kísérőműsorának is. A Színművészeti Egyetemen végzett Bányai több színházi szerepet és reklámfilmet tudhat maga mögött, a tévénézők a Marslakók című sorozatban is láthatták - a TV2 szerint a színész személyisége tökéletesen illik a Voice világához is. "Hatalmas lehetőség, egyben óriási kihívás számomra ez a műsor, igyekszem helyt állni ezen az új területen. Azt látom, hogy a Voice csapata hisz abban, amit csinál, és ez a műsor új színt tud hozni a tehetségkutatók sorában" - dicsérte a műsort Bányai.

The Voice Magyarország hangja - Tapasztalt énekesek jelentkeztek a Voice-ba

Musicalszínészek és kisebb zenekarok frontemberei mérettették meg magukat az ősszel induló énekes tehetségkutató válogatásán. Még nem tudni, hogy kik lesznek a Mesterek, de már biztos, hogy nagyon nehéz dolguk lesz.
Kristálytisztán csengő énekhangok töltötték be csütörtök délelőtt a Hősök terét. A Műcsarnokban ugyanis már nagyban folyik a The Voice – Magyarország hangja című TV2-es énekes műsor válogatója. A jelentkezők a többi tehetségkutatóval ellentétben képzett dalnokok, így az előválogatást tartó énektanárok igen nehéz helyzetben voltak.
– Nem titok, hogy a válogatás előtt volt bennünk félelem, vajon vannak-e még a nagyközönség számára felfedezetlen énekesek ebben az országban – vetette fel Magyar Hajnal énekesnő, a Mora Lisa zenekar egykori frontembere. – Most már biztosan állíthatom, hogy igenis vannak, és nem is akármilyenek! Az álomszép környezetben megrendezett válogatáson a nézelődő újságírók számára egyértelművé vált, hogy a sorszámot viselő jelentkezők többsége nem az utcáról beesett, önjelölt próbálkozó, hanem musicalszínészek, kisebb zenekarok énekesei és több éve színpadon álló képzett dalnokok. Öröm volt hallgatni bemutatkozó számaikat.
– A The Voice Magyarország hangja nem arról szól, hogy tízezrek álljanak az ajtóban, és egymást letaposva komforttalan körülmények között futószalagon meghallgattassanak – mondta Ökrös Gergely, a TV2 kreatív vezetője. – Ez a műsor ott kezdődik, ahol a hasonló tehetségkutatók véget érnek, vagyis azokra épít, akik tudnak énekelni. Mi nem készítünk olyan műsorrészeket, ahol tehetségtelen próbálkozók tűnnek fel. A Mesterek elé kerülő 120-150 énekes közül kell majd kiválasztani Magyarország hangját. Előre szólok: a nézőknek is rendkívül nehéz dolguk lesz!
Exkluzív környezetben
A Műcsarnok lélegzetelállítóan szép termei adtak otthont a válogatónak. A jelentkezők így már az épületbe lépve ízelítőt kaphattak abból, milyen grandiózus műsorhoz csatlakozhatnak, ha elég szerencsések és kivételesen tehetségesek.
– Születésem óta Pesten lakom, de még sosem voltam itt – áradoztak többen is. A jelentkezők az éneklés után sem rohantak haza, inkább a társalgó elegáns bőrülésein töltötték a kivételes pillanatokat.

The Voice Magyarország hangja - Szulák Andrea lehetne a The Voice Magyarország hangja című zenei tehetségkutató egyik Mestere.

Az énekesnő főnyeremény a joghurtos cégnek, de úgy tudjuk, éppen ez lehet az akadálya, hogy legyőzze kolléganőit a tévés állásért vívott harcban. Évekkel ezelőtt képtelenség volt úgy bekapcsolni a televíziót, hogy ne találkozzunk a fekete hangú énekesnővel. Andit különböző
beszélgetős és zenés show-műsorokban láthattuk, tévéműsorok sztárvendége volt, sőt még sorozatszerepet is kapott az Űrgammák című ifjúsági sci-fiben. A hazai hírességek közül ő volt az egyik legtöbbet foglalkoztatott.
Az ország egyik kedvence mégis eltűnt egy időre a közönség szeme elől, kislánya születését követően leginkább csak a színháznak és a családjának szentelte idejét.
Több mint egy éve viszont újra képernyőre került, igaz, nem szerepel a hivatalos műsor­újságban, hiszen egy hirdetés főszereplője lett. Ki ne találkozott volna már azzal a joghurtreklám-sorozattal, amiben Andi zöld pólóban hirdeti az egészséges táplálkozás egy formáját? Mint kiderült, a cég megfogta vele az isten lábát.
– Úgy láttuk, hogy korábban a fogyasztók távolinak, idegennek érezték maguktól a terméket, ezért szerettünk volna változtatni az imázson – mondta a vállalat képviselője a Borsnak.
Megtudtuk azt is: a gyártó felmérései szerint a 25-50 éves nők körében egyértelműen Szulák Andi volt a legismertebb, legszimpatikusabb, és pozitív kisugárzásúnak ítélt személyiség, akivel a vevők könnyen tudnak azonosulni. Ezért keresték meg őt. – Andi feltűnése új lendületet hozott a már­kának – tették hozzá.
Kende-Hofherr Krisztina, a művésznő menedzsere a hitelesség szerepét emeli ki: – Andrea – bár egy ideig nem volt képernyőn – meg tudta őrizni ismertségét és kiemelkedő népszerűségét.
Nagyon fontos, hogy hitelesnek tartják és szeretik az emberek. Ezt nem lehet mesterségesen felépíteni. Presztízs­értékű, ha valaki egy multina­cionális nagyvállalat arcává válik, hiszen ezeket a döntéseket komoly kutatások előzik meg.
Ám lehet, hogy Szulák Andrea nagy árat fizet a remek reklámszerződésért. Információink szerint ugyanis ő lehetne az ősszel induló The Voice – Magyarország hangja című zenei tehetségkutató egyik Mestere.
– Több szempontot is figyelembe veszünk a Mesterek kiválasztásánál, önmagában egy reklámszereplés nem lehet akadály – mondta Koltay Tamás, a TV2 szóvivője.
A kiszivárgott hírek szerint azonban az első meghallgatáson jól szerepelt énekesnőt nem segíti a joghurtos imázs, ráadásul számos híresség hajt még erre a szerződésre.
– Szulák Andi személyisége magával ragadó, ő egy igazi anyatigris típus. Jó a szövege, humoros, vitriolos, és ragyogó énekes – mondja az egyik bennfentes. – Mégis kétséges, hogy őt választják.
A tévé fejesei ugyanis úgy vélik, hogy most túl intenzíven van jelen a kép­ernyőn egy joghurtreklámmal. Hülyén nézne ki, hogy délutánonként ­élő­flórás italokkal traktál, este pedig megmondja, hogy ki a jobb énekes – magyarázza az informátor, de hozzáteszi: – Úgy tudom, nem döntöttek a csatornánál, Andi még versenyben van.

The Voice TV2 - Kiéleződhet a két kereskedelmi csatorna között folyó nézettségi verseny

Idén ősszel talán kiéleződhet a két kereskedelmi csatorna között folyó nézettségi verseny, hiszen a TV2 egy új formátumú tehetségkutatót, a The Voice-ot indítja az X-Faktorral szemben.
Nagy a titkolózás a csatornánál, de az Új Ász információi szerint komoly kikötésekkel kerülhet csak képernyőre a produkció. Ami bizonyos: semmilyen tekintetben sem hasonlíthat majd a hazánkban eddig már képernyőre került tehetségkutatókra. Nem vehet benne részt például a TV2 jól bevált műsorvezető párosa, mint ahogy egyik már valahol bizonyított zsűritag sem juthat szerephez. Ami kérdés, hogy a merőben új, merőben más formátum tarolhat-e a tehetségkutató-áradathoz szokott és lassan belefásult közönség körében. Réz András kritikus szerint nem igazán, míg Árpa Attila televíziós szakember szerint a nézettségi adatok adott esetben csak számok, amelyeket nem a valóság, inkább a pénz alakít. Újabb és még újabb formátumokat lehet gyártani a tehetségkutatás kaptafájára. Az, hogy a The Voice-ban háttal ülnek majd a zsűritagok a versenyzőknek, nem jelent túl sokat. Ezzel az erővel lehet majd gyártani olyan produkciókat, ahol a vádlivonaluk alapján ítélik majd meg, hogy ki juthat tovább, de olyat is, ahol a versenyzők csuklyával a fejükön énekelnek egy medence alján ülve. Mondom ezt azért, mert a verseny már a válogatókon eldől, a többi csak klisé. Nem a fellépők, hanem a csatornák harca ez. Azt csak tapintatosan kérdezném meg: a korábban sztárolt gyerekek ma hol vannak? - fejtette ki véleményét Réz András. Ezzel szemben Árpa Attila már jóval keményebb hangot ütött meg.
Az X-Faktor egy cirkusz, ezért nem is érdemes összehasonlítani a The Voice-szal. A Megasztárral már inkább, hiszen az hosszú távon bizonyította, hogy helye van a kereskedelmi tévézésben. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a tehetségkutatóknak - legyenek bármilyen köntösbe is bújtatva - mindig lesz helyük a képernyőn, és a TV2 most megszerzett műsora mindenképpen valami újat mutat majd a piacnak azzal, hogy végre nem jól eladható csinibabákat és cuki fiúkat keres, hanem a hangot helyezi előtérbe. Hozzá kell tennem: azt nem lehet megjósolni, hogy nyerhetnek-e ezzel nézettségi versenyt, mivel nehezen tudom elképzelni, hogy ebben az országban éppen az 50 milliárdos médiapiacon ne lehetne találni egy olyan embert, aki bizonyos összegért úgy nyomjon meg egy gombot, hogy az valamelyik irányba eltolja azt a bizonyos döntő 10 százalékot - fejtette ki véleményét Árpa Attila.

The Voice Magyarország hangja - Ákos megköszönte, nem lesz mester a TV2-n

Úgy tűnik, Kovács Ákosnak inába szállt a bátorsága, és a korábbi pletykák ellenére mégsem ő lesz a TV2 ősszel induló tehetségkutatójának egyik mestere. Saját bevallása szerint is attól tart, hogy a jelentkezők többsége leénekelné őt a verseny során, hiszen a Voice-ban nagyon fontos elem az, hogy a mesterek nem csupán ítélkeznek, de énekelnek is. Erről, ha szépen becsomagolva is, de a konkurencia egyik műsorában beszélt.
Elképzelhető, hogy később, amikor nem lesz ennyi dolgom, akkor belemegyek a zsűrizésbe, de idén biztosan nem. Az összes eddigi tehetségkutató versenyben sokkal jobb énekesek voltak, mint én vagyok. Nem kicsivel jobbak, hanem mérföldekkel. Egy nálam jobb hangokat felvonultató seregszemlén nem érzem úgy, hogy joggal lehetnék zsűritag - mondta az énekes a Fókuszban. Ákossal a TV2 valóban folytatott tárgyalásokat a Voice kapcsán.
Valóban felmerült a neve, mint a Voice egyik lehetséges mestere, azonban nélküle indítjuk az énekes tehetségkutatót. Elismerjük a munkásságát, ugyanakkor elfogadjuk, hogy nem érezné magát hitelesnek abban a szerepkörben, amelyben kizárólag a hang alapján kell értékelni a versenyzőket. A Voice-t többek között az különbözteti meg más csatornák tehetségkutatóitól, hogy mind a versenyzők, mind az ítészek kimagasló hangi adottságokkal rendelkeznek, amit a műsorban számos alkalommal, produkciókban is bizonyítanak. A Voice óriási sikerrel fut több országban, olyan kvalitású énekesekkel a mesterek között, mint Tom Jones, Seal vagy éppen Christina Aguilera - mondta Koltay Tamás, a TV2 szóvivője az Új Ásznak.

The Voice Magyarország hangja - Szinetár Dóra lehet a The Voice egyik zsűritagja

Szinetár Dóra többet kereshet, mint a férje.
Szinetár Dóra lehet a The Voice egyik zsűritagja. Az Operettszínházat elhagyó párnak alighanem jókor jön egy ilyen ajánlat, még akkor is, ha Bereczki hiúságát sértheti, hogy felesége többet keres nála.
A Bors információi szerint elképzelhető, hogy Szinetár Dórát szerződteti a TV2 az ősszel induló The Voice – Magyarország hangja című tehetségkutatóra. A színésznőnek természetesen a Mesterek között szánnak szerepet. Bár Dórának azt követően is több színpadi szerepe van, hogy szakított az Operettszínházzal, marad ideje és energiája a hónapokig tartó intenzív képernyős jelenlétre.
Mint arról beszámoltunk, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán egy évtized közös munka után intett búcsút az Operettszínháznak. Ebben a szituációban nyilvánvalóan sokat lendíthet a család anyagi helyzetén a kereskedelmi tévével kötött szerződés. Nem lehet tudni pontos adatokat a gázsikkal kapcsolatban, de egy tévés szereplés mindig jól jön a művészeknek, főként úgy, hogy tudtommal Dórának nem kéne sok fellépést lemondania a műsor miatt – súgta meg egy bennfentes. – Tavaly Bereczki keresett jobban a családban a Megasztárnak köszönhetően, ha most esetleg Dórát kéri fel a csatorna, a felesége fog. Zoltán férfiúi büszkeségét talán bántja az ilyesmi, de le kell nyelnie ezt a békát.
Szinetár Dóra jelenleg a spanyol tengerparton nyaral férjével és gyermekeivel, ezért a menedzsere nyilatkozott helyette.
– Még nem érkezett hivatalos megkeresés az ügyfelemhez, de véleményem szerint komolyan elgondolkodna egy ilyen lehetőségen – mondta Ferenczi Orsolya. – Dóra egyébként is nagyon szereti a tehetségkutató műsort, mint műfajt, a Megasztárt például végig figyelemmel kísérte.
A TV2 sajtóosztálya sejtelmesen fogalmazott.
– Egyelőre nem dőlt el, hogy kik lesznek a Mesterek. Több jelöltünk is van a szerepre, jelenleg egyeztetések és tárgyalások folynak – mondta Koltay Tamás, a TV2 szóvivője.

The Voice Magyarország hangja - RTL-es nagyágyúkkal erősít a TV2

Két elismert tévés szakemberrel erősít a Róna utcai kereskedelmi tévé, hogy az ősszel induló The Voice – Magyarország hangja című tehetségkutatóval letarolja a piacot.
Az ősszel induló énekes tehetségkutatóval nagyot dobhat a TV2, a holland showeddig ugyanis a világ számos pontján óriási sikert aratott. A csatorna semmit sem bíz a véletlenre, saját kiváló szakemberei mellé olyan tapasztalt tévéseket szerződtetett, akik eddig az RTL Klubon gyártották a hasonló jellegű, sikeres műsorokat. A Bors információi szerint egyikük Wágner Tamás, akire komoly vezetői szerepet bíznak, okkal. A tévés tíz évet dolgozott a konkurenciánál, többek között a második, harmadik és negyedik Csillag születik felelős szerkesztője volt, ahogy két széria X-Faktornak is.
A másik igazolás Deák Viktória. Az adásrendezői diplomával rendelkező televíziós szerkesztője volt a Szombat esti láz harmadik szériájának, a Csillag születik második és negyedik, valamint az X-Faktor első és második évadának.
Az átigazolások élénk pletykálkodást indítottak el a tévés szakmában, hiszen nem mindennapi esemény, hogy a konkurens csatorna legjobbjai átigazoljanak.
– Ebből is látszik, hogy a tét óriási – mondja egy tévéműsorokat gyártó cég menedzsere. – A TV2 nem titkolt célja, hogy ősszel kíméletlenül a földbe döngölje a nézettségi versenyben az RTL-t, és erre a jelen állás szerint minden esélye meg is van. Körülbelül hét-nyolcszázmillió forintos költségvetésből azért már elég izmos műsort lehet összerakni – teszi hozzá a szakember.
A TV2-nél megerősítették az átigazolásokról szóló értesüléseinket.
– Tamás június 25-től dolgozik a TV2-nél, jelenleg a Voice című műsorunk produceri feladatait látja el. Örülünk, hogy személyében újabb felkészült és szakmailag elismert televízióssal bővült a TV2 csapata, Viki pedig a Voice gyártójánál, a PaprikaLatinonál van státusban – mondta Koltay Tamás, a TV2 szóvivője.

The Voice Magyarország hangja - Nem beszólogatós, hanem szakértő zsűrit keresnek a The Voice „mestergárdájába”.

A TV2 képernyőjére érkező tehetségkutatót gyártó cég operatív vezetője betekintést nyújt a média rejtett berkeibe. 
Szabó András Tibor 2010 óta Közép- és Kelet-Európa legnagyobb önálló produkciós cégének, a Paprika Latino International-nak az operatív vezetője. Tanulmányait a Babeş-Bolyai Tudományegyetem közgazdasági karán végezte, egyetemistaként és friss végzősként Romániában az EU-s pályázatírás egyik úttörője volt, majd az Oriens Investment Managament és a Danube Fund private equity fund-nál beruházási elemzőként dolgozott. Szabó András Tiborral a különböző show-k jellegzetességeiről, munkamegosztásról, kulturális különbségekről beszélgettünk, de az interjú során kiderült az is, hogy hány millió euróban mérhető a különbség az amerikai és a román X Faktor között.
Ősszel érkezik a The Voice tehetségkutató a TV2 képernyőjére, amit a Paprika Latino International fog gyártani. Az újságok Szulák Andrea és Ákos „mesterként” való leszerződtetéséről írtak. Valósak ezek a hírek?
 Erről egyelőre nem nyilatkozhatok, a zsűrineveket a tévé jelenti be, és a médiakampány része. Azt azért el tudom mondani, hogy a The Voice formátuma azt kívánja meg, hogy szaktekintély zenészek legyenek a véleményformáló csapat tagjai, nem a beleszólogatás, dumálós zsűritagokra utazik a formátum. A magyar zenei élet krémjét próbáljuk leszerződtetni. De korai még erről beszélni, az első forgatási nap is csak szeptember elején lesz.
Mit gondol, nem telített már a magyar piac, van még helye egy újabb tehetségkutatónak?
Egy utolsó dobást még meg lehet próbálni. Több talent show futott már a kereskedelmi tévék képernyőjén, de a The Voice egy mérföldkő, az szokta feltenni a pontot az i-re. Nagyon meg lennék lepődve, ha a The Voice után még érkezne valami új, és az sikeres lenne, hacsak nem lenne radikálisan más. Nagyon frisset mutatni viszont nehéz ebben a műfajban, körültekintően kell eljárni a The Voice esetében is, de bízom benne, hogy siker fogja övezni a TV2 képernyőjén.  
The Voice alig több mint két éve indult hódító útjára Hollandiából, és máris szerte a világon forradalmasította a zenés műsorokat. A tehetségkutatóban a még kezdő, de kitűnő adottságokkal rendelkező énekesek mellett olyanok is helyet kapnak, akik már bizonyítottak a zenei életben, de eddig nem akartak tévés tehetségkutatóba jelentkezni.
A The Voice – Magyarország hangja tehetségkutató eddig több mint 40 ország tűzte képernyőre és nem kisebb nevek vállalták a Mester szerepét, mint Christina Aguilera, Tom Jones, Cee Lo Green, Will.I.Am (The Black Eyed Peas), vagy Adam Levine (Maroon 5).